Karel Cavia

Grote groeten van Karel Cavia!

Lezen en luisteren met Karel!

Karel Cavia maakt lezen leuk voor de kinderen. De enige, echte, originele Karel Cavia leer je kennen in deze heerlijke boeken met luister-cd achterin: Karel Cavia leert bandenplakken, wil weten wie Karel de Gote was, wil trouwen met Plien, vergeet pootje over te doen bij het leren schaatsen, kortom: Karel is dan wel een cavia, maar hij kan donders goed.....

Karel heeft een eigen website: www.karelcavia.nl

'Karel Cavia: aantrekkelijk geheel met een duidelijke visie'

Twee recensies van NDB Biblion; samenwerkingsverband van openbare bibliotheken vindt u hieronder:

De enige echte originele…Karel Cavia (schrijver: Rob Bouber; tek. Iris Boter). 1e druk Koedijk: Uitgeverij De Liefde, 2011. 80 pag.: ill: 23 cm + luister-cd (Karel Cavia; deel 1).

Plien en Pieter krijgen een nieuw vriendje, een echte cavia. Niet zomaar een, maar een heel bijzondere, intelligente, lieve cavia. Karel Cavia (ik-figuur) leert allerlei dingen, zoals fietsen, schaatsen, banden plakken en rekenen. Hoe oud kan een cavia eigenlijk worden? Kan hij ook een mens worden? Eerste deel van een serie over Karel Cavia. De auteur schrijft op een humoristische manier over het leven van een cavia. Fantasie en werkelijkheid lopen vloeiend in elkaar over, wat grappige voorvallen oplevert. De verhaaltjes zijn erg informatief, over uiteenlopende onderwerpen bv. de verschillende zintuigen, de afstamming van de mens van de aap en het plakken van een binnenband. Het lettertype is tamelijk groot, ruime interlinie en pagina-indeling, met veel witruimte. De avonturen van Karel zijn verwerkt in kleurrijke vrolijke illustraties die de verhaaltjes visueel ondersteunen. Als bijlage een audio-cd, waarop alle verhaaltjes worden voorgelezen door de auteur, voorzien van achtergrondmuziek met allerlei verschillende muziekinstrumenten. Een aantrekkelijk geheel, met een duidelijke visie, zie www.karelcavia.nl Voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Recensent: J.W. Hakvoort.

 

'Duidelijk, helder en niet moeilijk om te lezen'

Karel Cavia zet de klas op stelten (schrijver: Rob Bouber; tek. : Iris Boter). Koedijk: Uitgeverij De Liefde, 2011 – 80 pag: ill; 23 cm + luister-cd (Karel Cavia; deel 2).

Karel is een bijzondere cavia, die niet alleen kan praten, maar ook kan rekenen en jodelen. Hoewel hij een geweldige opschepper is en best een brutaaltje, houdt iedereen van hem. Als hij een keertj met de kinderen Plien en Pieter mee naar school gaat, valt zelfs de meester voor hem, ook al is hij daar weer vreselijk brutaal. Via gesprekjes met de schrijver van het boek filosofeert hij over allerlei onderwerpen en leert daarbij van alles. Al is de cavia niet zo groot als hij had willen zijn, het is als je de illustraties bekijkt wel een hele forse cavia. De stijl van het verhaal is duidelijk, helder en het is niet moeilijk om te lezen. Grote letter, duidelijke druk en ruim opgezette bladspiegel. De onderwerpen zijn verrassend en niet kinderachtig. De frisse, vrolijke tekeningen zijn kleurrijk, geestig en vlot. Daardoor is dit tweede deel over Karel Cavia zeker de moeite van het lezen waard. Voor kinderen die wat moeite hebben met lezen is er achter in het boek een audio-cd toegevoegd met daarop het voorgelezen verhaal. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensent: Conny Meijer.

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2022 Uitgeverij De Liefde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel