Het leven van de Boeddha

Vorige Artikel 10 van 29 Volgende
€ 9,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Nieuw prijs 19,00

Onze prijs 9,00 Hardcover, mooi exemplaar. 

In Het leven van de Boeddha reconstrueert Patricia Herbert het verhaal van de Boeddha, met alle legendes, wonderen en lokale variaties die daar door de eeuwen heen rondom zijn ontstaan. 
Het boek is geïllustreerd met schitterende fullcolourplaten. Dit zijn reproducties van illustraties uit twee Birmese manuscripten, die zijn opgenomen in de bijzondere collectie van de British Library. Daarnaast is er een algemene introductie in het boeddhisme en in de boeddhistische kunst opgenomen. 
Het leven van de Boeddha is een schitterend boek waarvan iedereen met interesse in het boeddhisme of in de Aziatische kunst zal genieten.

Patricia Herbert, voormalig curator op de afdeling Zuidoost- Aziatische Collecties van de British Library, is auteur van diverse boeken en schreef onder andere over de Birmese kunst en geschiedenis. Zij is lid van de Royal Asiatic Society en vice-voorzitter van Prospect Birma, een non-profit organisatie die de opleiding van Birmese studenten wereldwijd steunt. 

Recensie(s)

De voormalig curator van The British Library, heeft in dit boek twee geillustreerde handschriften uit Birma, (begin 19e eeuw?) bijeengebracht die het leven van de Boeddha vertolken: zowel voorgaande levens als start en verloop van zijn leven als prins Siddharta naast de periode van zijn omzwervingen en de fase waarin hij rondtrok in India om zijn leer te prediken. De linkerpagina's van het boek bevatten toelichtende tekst op hetgeen op de rechterzijde van het boek uitgedrukt staat in kleurrijke warmgetinte schilderingen. Bevat een inleiding met aandacht voor boeddhisme, boeddhistische kunst in Birma en verantwoording van de gekozen handschriften. Met een bijlage met daarin opgenomen per schildering, artistieke toelichting plus enige achtergrondinformatie. Bevat woordenlijst. Omslag in warme tinten met een afbeelding van (de situatie rond) de mediterende Boeddha, juist voor zijn verlichting. Prachtig verzorgd boek dat de relatief onbekende Birmese boeddhistische kunst op schitterende wijze naar voren laat komen: zowel voor geinteresseerden in het boeddhisme als voor kunstliefhebbers interessant. Oblong formaat.

Drs. J.A.M. Hendriks

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2021 Uitgeverij De Liefde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel