Waarom God niet verdwijnt

Vorige Artikel 3 van 29 Volgende
€ 5,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

De heer Bomhof (die dit boek recenseerde, zie hieronder) is niet spiritueel aangelegd. Want als je dit boek leest begin je te begrijpen hoe we spiristualiteit beleven en hoe we verbinding kunnen maken met een hogere werkelijkheid. Als Neuroloog wil je dara niets van weten natuurijk. Dat snappen we hiet best.

Niet meer verkrijgbaar via de boekhandel.

Onze prijs 5,00

WAAROM GOD NIET VERDWIJNT
Waarom hebben zoveel mensen altijd verlangd naar een verbinding met iets dat groter is dan zijzelf? Waarom levert bewustzijn bijna onvermijdelijk een zoektocht op naar spirituele waarden? Kortom: waarom verdwijnt God niet? In dit baanbrekende nieuwe boek bieden de neurologen Andrew Newberg en Eugene d'Aquili een verklaring die zowel spirituele diepgang als wetenschappelijke precisie heeft: de religieuze impuls heeft zijn wortels in de biologie van onze hersenen.

Recensie(s)

Reeds langer was door EEG-onderzoek bekend dat de hersenfunctie tijdens meditatie veranderde. De auteurs (waarvan de tweede al overleden was voordat dit boek geschreven werd) hebben onderzoek gedaan met radioactieve isotopen en nucleaire hersenscans tijdens het mediteren van een zevental mystici en een aantal religieuzen. Zij konden daarmee aantonen dat er op dat moment op bepaalde plaatsen in de hersenen een vertraagde bloedstroom is. Dit is een heldere conclusie, maar de stap van meditatie naar transcendentie en religieuze ervaringen en vervolgens poneren dat hiermee aangetoond is dat God objectief in onze hersenen verankerd is, gaat te ver. Op zichzelf een boeiend boek, maar na de eerste hoofdstukken wordt het langdradig, vaag en probeert het te veel te bewijzen. De lezerskring zal vooral binnen de kring van meditatie-beoefenaars gezocht moeten worden. Beoefenaars van de natuurwetenschappen zullen niet veel nieuws aantreffen. In totaal een vaag boek waarvan de titel niets over de inhoud zegt.

M.A.M. Bomhof, neuroloog-psychiater

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2021 Uitgeverij De Liefde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel