Inzichten van de Dalai Lama

Vorige Artikel 4 van 29 Volgende
€ 6,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

NIeuw prijs 12,00

Onze prijs 6,00

De Dalai Lama wordt algemeen gezien als een van de grootste denkers en spiritueel leiders van de twintigste eeuw. In dit boek is een keuze gemaakt uit zijn toespraken, opstellen en brieven. Hij is in staat gebleken om ver over zijn (boeddhistische) volgelingen heen te reiken en andere groepen mensen aan te spreken met zijn inspirerende woorden.

Dit boek is voor iedereen die kennis 'wil nemen van de unieke, tijdloze en vaak verrassende standpunten en zienswijzen van de Dalai Lama. Hij spreekt zich uit over uiteenlopende onderwerpen als armoede,` discriminatie, milieuvervuiling, vriendschap, mensenrechten, vrede, liefde en religie

De geschiedenis van de wens heeft bewezen dat de menselijke wil meer kracht heeft dan het geweer.

Tegenwoordig hebben belangrijke gebeurtenissen in een bepaald deel van de wereld invloed op de hele planeet. Daarom moeten we met elk groot lokaal probleem vanaf het begin omgaan als was het een wereldprobleem.

Onze prachtige wereld geconfronteerd met vele crises...... Dit is niet de tijd om te doen alsof er iets goed gaat.

Als we voortduren laten motiveren doorwoede en haat, dan zal zelf onze lichamelijke gezondheid achteruitgaan.

Recensie(s)

Keuze uit (delen van) toespraken, opstellen en brieven van de geestelijk en wereldlijk leider van het grootste deel van de Tibetanen. Vooral mondiaal aandacht trekkende thema's zijn geselecteerd: armoede, discriminatie, milieuvervuiling, vriendschap, mensenrechten, vrede, liefde, geweldloosheid, religie. De samensteller speculeert mijns inziens op de populariteit van de Dalai Lama en het resultaat is dan ook pover: een gemakzuchtig in elkaar gezet werkje vol met "waarheden van een kwartje", die de Dalai Lama onwaardig zijn, omdat ze uit hun context gerukt en zonder verklarende kanttekeningen gepresenteerd worden. Toch blijkt uit dit boekje dat de persóón en de activiteiten van de Dalai Lama indrukwekkender zijn dan de diepte van zijn denken. Verder staan er weer de gebruikelijke fouten in: de mahayana, de tantra etc.
(Biblion recensie, Drs. C.J.G. van der Burg.)

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2021 Uitgeverij De Liefde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel