Ankertjes serie; Klassieke Kabbalah door Vera Box-Thijs

Vorige Artikel 24 van 29 Volgende
€ 15,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Niet meer verkrijgbaar. Dit is een prachtig boekwerkje, want de Kabbalah is nog nooit zo helder en compact uitgelegd!

Onze prijs 15,00

Dit boek is een compacte kennismaking met de Klassieke Kabbalah. Deze oeroude joodse traditie wordt hier niet als wereldvreemde spirituele leer gepresenteerd maar als een praktische en tegelijk zeer sacrale levenswijze en -visie. De integriteit, de verantwoordelijkheidszin en de Kavvanah (diepste intentie) van de student in de Klassieke Kabbalah spelen een zeer grote rol. De twee schema's van Levensboom en Jacobsladder zijn daarbij onze 'gids'.
Klassieke Kabbalah is een van de Wegen van Eenmaking die de integere zoeker kan gaan om tot de oorspronkelijke eenheid met het goddelijke terug te keren en deze op haar/zijn beurt via handelen, denken en voelen in de wereld ook tot stand te helpen brengen.
Beginnend met de kabbalistische kosmogonie en eindigend met enkele voorbeelden van sacrale en praktische moderne toepassingsgebieden geeft dit boek een globaal beeld van wat deze traditie de zoeker te bieden heeft.

Recensie(s)

Met kabbalah (letterlijk: overlevering) wordt in speciale zin de bijzondere mystieke geheime leer van het jodendom bedoeld. Deze leer is einde 12e, begin 13e eeuw ontstaan in de Provence en breidde zich van daar uit naar Spanje en later naar Palestina (Safed). Het belangrijkste werk binnen de kabbalah is het boek van de 'Zohar' (lichtglans), grotendeels geschreven door Mozes de Leon. Samengevat houdt de leer van de kabbalah in, dat de menselijke ziel in de hogere sferen gevormd is en dat het doel van de ziel is om dichter bij de goddelijke bron te komen. In deze inleiding gaat de auteur, na enige historische informatie over kabbalah, vooral de Toledo-traditie, levensboom en Jakobsladder, snel over tot enkele hedendaagse interpretaties van bepaalde kabbalistische begrippen. Tot slot worden in enkele addenda o.a. een paar oefeningen geboden tot zelfinwijding. Als inleiding biedt dit boekje te weinig voor zo'n complexe en moeilijk te doorgronden materie. Het verband tussen kabbalah en de genoemde inwijdingsoefeningen is dan ook discutabel. Bevat enkele figuren, adressen en literatuuropgave.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2021 Uitgeverij De Liefde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel