Ankertje serie: Langedijk/ ADHD Probleem of uitdaging?

Vorige Artikel 11 van 29 Volgende
€ 9,99 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Niet meer te verkrijgen via de boekhandel.

Onze prijs 9,99

ADHD-kinderen zijn over het algemeen drukke kinderen die grote moeite hebben zich lang op iets te concentreren. Ze vertonen vaak heftig emotioneel gedrag in de vorm van snel boos worden en driftaanvallen. Hun motoriek is minder goed ontwikkeld, ADHD-kinderen zitten minder goed in hun vel; de spieren van rug en schouders zijn vaak erg gespannen.
Over de mogelijke oorzaken bestaat nog veel onduidelijkheid. In dit boekje komen er een aantal aan de orde. Over de aanpak lopen de meningen ook uiteen.
Met een harde aanpak bereik je op langere termijn vrijwel niets, zo blijkt. ADHD moet van vele kanten benaderd worden. Aandachtspunten zijn onder andere: meer structuur in het dagelijks leven, gezonde voeding, verbetering van de motoriek, massage en ontspanning.
Van de ouders vragen ADHD-kinderen het uiterste aan inzicht, inlevingsvermogen, geduld en wakkerheid. Ouders moeten bereid zijn ook hun eigen functioneren en de reactie van het kind op hun gedrag onder ogen te zien. Zo kan het probleem van hun kind een uitdaging worden voor de ouders.

Recensie(s)

Boekje over kinderen met ADHD, waarin de mogelijke oorzaken van ADHD worden besproken, alsmede de aanpak en behandeling. ADHD moet van vele kanten bekeken worden. Aandachtspunten zijn o.a. meer structuur in het dagelijks leven, gezonde voeding, verbetering van de motoriek, massage en ontspanning. Verder worden hoge eisen aan de ouders gesteld, omdat zij zich zeer bewust van hun eigen functioneren moeten zijn. De hoofdstukindeling is duidelijk in de uitgebreide inhoudsopgave terug te vinden; achterin een literatuurlijst. Klein lettertype, volle bladspiegel. De schrijver is een psycholoog die jarenlang in de schooladviesdienst heeft gewerkt en al meer boekjes in de Ankertjesserie heeft geschreven. Geschikt voor hulpverleners en ouders.

Redactie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2021 Uitgeverij De Liefde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel