Ankertje serie: Rechter en linker hersenhelft bij man en vrouw

Vorige Artikel 12 van 29 Volgende
€ 9,99 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Uit onderzoek is gebleken dat de hersenen van mannen en vrouwen verschillen, onder andere wat betreft de verbinding tussen beide hersenhelften en de centra voor taal en spreken.
Ook de rechter en linker hersenhelft verschillen in een aantal opzichten van elkaar. De rechter wordt ook wel de 'vrouwelijke', de linker de 'mannelijke' hersenhelft genoemd.
De rechter hersenhelft hangt nauw amen met gevoelens, denken in beelden, gevoel voor schoonheid en contact met het lichaam en het onderbewuste.
De linker hersenhelft heeft, bij de man sterker dan bij de vrouw, vooral te maken met denken, taal en communicatie. In de linker hersenhelft bevindt zich ook de zetel van het 'ik' in de vorm van: voor jezelf opkomen, voor je mening uitkomen, wilskracht en je kunnen concentreren. Bij veel mensen is vooral de linker hersenhelft zwak aanwezig.
Voor een goede en evenwichtige ontwikkeling van beide hersenhelften zijn positieve contacten met vrouwen én mannen, vooral met de beide ouders van groot belang. Het goed samenwerken van beide hersenhelften is essentieel voor het in contact komen je 'hogere ik', dat nauw samenhangt met liefde, intuïtie en zich verbonden voelen of zelfs één voelen met een groter geheel.

 

Niet meer verkrijgbaar in de boekhandel

Onze prijs 9,99

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2021 Uitgeverij De Liefde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel